Afhankelijk van de omstandigheden (het kan koud, nat en glad zijn, dat hebben we in de laatste jaren gezien, overigens met een prachtige winterzon gedurende de hele middag – wat wás het mooi onderweg) worden er méér eisen gesteld aan de bestuurder dan louter goed luisteren naar de aanwijzingen van de navigator en opletten of je routecontroles ziet of hoort. Het spul moet ‘heel’ en veilig aan de finish komen.

De naam OMLOOP VAN HET OOSTEN doet natuurlijk al vermoeden dat dit evenement in Oost-Nederland, dit keer in de regio ten oosten van Apeldoorn zal worden verreden; ook dat gebied wordt gekenmerkt door veel onbekende prachtige wegen zonder noemenswaardige drukte. Het gebied wordt vaker gebruikt maar dat is geen belemmering om een indrukwekkend mooie route te bedenken via weggetjes die je misschien nog nooit hebt bereden. De uitzetters hebben de kaarten lang bestudeerd en hebben dingen ontdekt op verrassende plaatsen in de uitdagende omgeving. Zeker deze regio biedt tal van mogelijkheden om zonder noemenswaardige doublures prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren. De traditie stáát inmiddels als een huis 🙂.

Wel hebben we dit jaar een aantal elementen gecontinueerd:

  • Start- en finishlocatie is gemakkelijk aanrijdbaar, dit keer in de omgeving van Apeldoorn
  • De lunch is op een mooie plek richting de Achterhoek
  • Geen lange wandelingen van en naar de parkeerplaats
  • Tijdschema prettig rijdbaar voor alle deelnemers

Ook dit jaar is het mogelijk om in de expertklasse, sportklasse of toerklasse te starten.

 

Apeldoorn als uitvalsbasis

De OMLOOP VAN HET OOSTEN start dus in 2024 weer centraal in het land. We rijden richting Zutphen en dan zuidwaarts, vervolgens terug naar het zuiden van Apeldoorn. Vanzelfsprekend is ook de lunch op passende wijze verzorgd. Deze locaties van de Omloop, en de Omloop zelf, zijn gemakkelijk compact en centraal gelegen in een gebied dat niet door overbevolking wordt gekenschetst.

De eerste deelnemers starten om 09.31 uur voor een traject van een kleine drie uren. Drie kwartier pauze, dan het middagstuk van ca. twee en een half uur, dus de meute kan vanaf half 5 binnen druppelen. We doen ons best om de prijsuitreiking tijdens de maaltijd te doen: dus zo rond 6 uur à half 7. Vorige keren is dat prima gelukt, in een lekker volle en sfeerrijke ambiance met veel aanwezigen.

Dit jaar rijden we met onze Rallywereld-app. Onderweg geen oranje controlebordjes meer, maar via een app op je mobiele telefoon krijg je een geluids- en beeldsignaal dat je een controleletter hebt opgepikt. Even ‘aanklikken’ om te accepteren en doorrijden. Onze Rallywereld-app kent amper nog bugs en is inmiddels tientallen keren tot volle tevredenheid van organisatoren ingezet.

Wat mag u verwachten?

Vooral lekker doorrijden, een aantal pittige kaartleesopdrachten en al uw rallyvrienden weer eens ontmoeten. Uiteraard nemen we, als dat (weer) nodig is, alle corona-protocollen in acht. Laat daarover geen misverstand bestaan; wij houden natuurlijk in de gaten wat er wél en wat er niet mag, en de inrichting op de locaties zal in overeenstemming zijn van de mogelijkheden die de eventueel nog vigerende corona-wetgeving ons biedt.

Met uitzettersteam o.l.v. Jacques Limpens (voormalig kampioen en ex-ritmeester van de DHRC), met ervaren controleurs, en hier en daar een stukje van de hand van Gerhard Fokkens en Ronald Jans, schotelt men u een dag autoplezier voor. Uitdagende kaartleessystemen zullen aan de orde komen: twee in het ochtendtraject en ook in het middagtraject. Goed te rijden binnen de tijd, met de weersomstandigheden zal terdege rekening worden gehouden. We zijn van plan om alle klassen één regelmatigheidsproef (regularity) per traject te laten rijden die meetelt voor het algemeen klassement. Bovendien bieden we deelnemers een échte ‘rijproef’ aan op defensieterreinen, die de bestuurders even lekker de kans geeft om stuurmanskunsten in praktijk te brengen.

In het inschrijfgeld is een warm welkom, een lekkere lunch en een stevige avondmaaltijd inbegrepen. En natuurlijk alles dat er hoort bij zo’n kwalitatief hoogwaardige dag: rallyschilden, prachtige routeboeken, een duidelijke uitleg, en voldoende prijzen.

In de tijd tussen uw finish en de bekendmaking van de uitslag hebben we nog een paar heel leuke activiteiten in petto. Maak het mee, het is de moeite waard.

We zien u graag aan de start verschijnen. U zult zeker weer positief verrast worden met deze prachtige dag autoplezier. Inschrijven gaat gemakkelijk via de button ‘inschrijving’.

De Rallywereld-app en een mobiele telefoon

Wellicht ten overvloede, maar om aan alle onduidelijkheid een eind te maken….:

De Omloop van het Oosten wordt verreden met behulp van de Rallywereld-app op een mobiele telefoon. Die app verbruikt stroom, de hele dag de app aanstaan betekent onherroepelijk, zo leert de ervaring inmiddels, dat de batterij van je mobiele telefoon wordt leeggetrokken. Dan doet de app het niet meer en is routecontroleregistratie niet meer mogelijk. En dat zou toch heel jammer zijn.

Zorg dus voor materiaal opdat de mobiele telefoon opgeladen blijft. Tip: bij Rallyspulletjes.nl in Apeldoorn is een keur van materialen verkrijgbaar om dit probleem effectief op te lossen. Je kunt zelfs opladers laten inbouwen…hoe handig is dat?

Ook bij de start zijn materialen verkrijgbaar om de rit plezierig te rijden: (voor)ruithouders, opladers, klemmen, etc.

SUPERPRIJS VOOR DE WINNAARS

Nieuw dit jaar is dat we een prachtige extra prijs hebben voor de winnaars: een échte STOKED-barbecue (kijk op www.stokedbbq.nl) voor de winnende equipe.
(Afhankelijk van het aantal inschrijvingen is er een Stoked-barbecue voor zowel de sport- als de toerklassewinnaars; anders is deze Stoked-barbecue voor de winnaarsequipe met de grootste afstand in strafpunten tot de nummer 2 van het klassement).

Interesse in deelnemen?

Lees ons reglement en kijk of u in aanmerking komt