Afhankelijk van de omstandigheden (het kan koud, nat en glad zijn, dat hebben we de laatste keren gezien, overigens met een prachtige winterzon gedurende de hele middag – wat wás het mooi onderweg) worden er méér eisen gesteld aan de bestuurder dan louter goed luisteren naar de aanwijzingen van de navigator en opletten of je routecontroles ziet. Het spul moet ‘heel’ en veilig aan de finish komen.

De naam OMLOOP VAN HET OOSTEN doet natuurlijk al vermoeden dat dit evenement in Oost-Nederland, dit keer in de regio ten oosten van Deventer zal worden verreden; ook dat gebied wordt gekenmerkt door veel onbekende prachtige wegen zonder noemenswaardige drukte. Grotere rally’s komen niet zo heel vaak in het door de uitzetters bedachte gebied. De uitzetters hebben de kaarten lang bestudeerd en hebben een groot aantal bijzondere weggetjes ontdekt op verrassende plaatsen in de mooie uitdagende omgeving. Zeker deze regio biedt tal van mogelijkheden om zonder noemenswaardige doublures prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren. De traditie stáát inmiddels als een huis 🙂.

Wel hebben we dit jaar een aantal elementen gecontinueerd:

  • Start- en finishlocatie is gemakkelijk aanrijdbaar, dit keer in Deventer
  • De lunch is op een vertrouwde plek, in Beckum, bij Hengelo
  • Geen lange wandelingen van en naar de parkeerplaats
  • Tijdschema prettig rijdbaar voor alle deelnemers

Ook dit jaar is het mogelijk om in de expertklasse, sportklasse of toerklasse te starten.

 

Deventer als uitvalsbasis

De OMLOOP VAN HET OOSTEN start dus in 2021 op een gemakkelijk bereikbare plek in Deventer. Vanzelfsprekend is ook de lunch op passende wijze verzorgd. Deze locaties van de Omloop, en de Omloop zelf, zijn gemakkelijk compact en centraal gelegen in een gebied dat niet door overbevolking wordt gekenschetst.

De eerste deelnemers starten om 09.01 uur voor een traject van drie uren. Drie kwartier pauze, dan het middagstuk van ca. drie en een half uur, dus de meute kan vanaf half 5 binnen druppelen. We doen ons best om de prijsuitreiking tijdens de maaltijd te doen: dus zo rond 6 uur à half 7. Vorig jaar is dat prima gelukt, in een lekker volle en sfeerrijke ambiance met veel aanwezigen.

 

Wat mag u verwachten?

Vooral lekker doorrijden, een aantal pittige kaartleesopdrachten en al uw rallyvrienden weer eens ontmoeten. Uiteraard nemen we alle corona-protocollen in acht. Laat daarover geen misverstand bestaan; wij houden natuurlijk in de gaten wat er wél en wat er niet mag, en de inrichting op de locaties zal in overeenstemming zijn van de mogelijkheden die de corona-wetgeving ons biedt.

Met hoofduitzetter Jacques Limpens (de ritmeester van de DHRC), met controle door veelvuldig kampioen Carl Verboom, en hier en daar een stukje van de hand van Gerhard Fokkens en Ronald Jans, schotelt men u een dag autoplezier voor. Diverse kaartleessystemen zullen aan de orde komen: drie in het ochtendtraject en ook drie in het middagtraject. Goed te rijden binnen de tijd, met de weersomstandigheden zal terdege rekening worden gehouden. We zijn van plan om allen klassen één regelmatigheidsproef (regularity) te laten rijden die meetelt voor het algemeen klassement.

In het inschrijfgeld is een warm welkom, een lekkere lunch en een stevige avondmaaltijd inbegrepen. En natuurlijk alles dat er hoort bij zo’n kwalitatief hoogwaardige dag: rallyschilden, prachtige routeboeken, een duidelijke uitleg, en voldoende prijzen.

In de tijd tussen uw finish en de bekendmaking van de uitslag hebben we nog een paar heel leuke activiteiten in petto. Maak het mee, het is de moeite waard.

We zien u graag aan de start verschijnen. U zult zeker weer positief verrast worden met deze prachtige dag autoplezier. Inschrijven gaat gemakkelijk via de button ‘inschrijving’.

De omloop van het Oosten 2021 telt in de Expert-, Sport- en Toerklasse ‘Klassiek’ mee voor het DHRC Nederlands Historisch Rallykampioenschap 2021.

De Rallycheck-app en een mobiele telefoon

Wellicht ten overvloede, maar om aan alle onduidelijkheid een eind te maken….:

De Omloop van het Oosten wordt verreden met behulp van de Rallycheck-app op een mobiele telefoon. Die app verbruikt stroom, de hele dag de app aanstaan betekent onherroepelijk, zo leert de ervaring inmiddels, dat de batterij van je mobiele telefoon wordt leeggetrokken. Dan doet de app het niet meer en is routecontroleregistratie niet meer mogelijk. En dat zou toch heel jammer zijn.

Zorg dus voor materiaal opdat de mobiele telefoon opgeladen blijft. Tip: bij Rallyspulletjes.nl in Apeldoorn is een keur van materialen verkrijgbaar om dit probleem effectief op te lossen. Je kunt zelfs opladers laten inbouwen…hoe handig is dat?

Interesse in deelnemen?

Lees ons reglement en kijk of u in aanmerking komt