Afhankelijk van de omstandigheden (het kan koud, nat en glad zijn, dat hebben we de laatste keren gezien, overigens met een prachtige winterzon gedurende de hele middag – wat wás het mooi onderweg) worden er méér eisen gesteld aan de bestuurder dan louter goed luisteren naar de aanwijzingen van de navigator en opletten of je routecontroles ziet. Het spul moet ‘heel’ en veilig aan de finish komen.

De naam OMLOOP VAN HET OOSTEN doet natuurlijk al vermoeden dat dit evenement in Oost-Nederland, dit keer in de regio ten noorden en ten westen van Apeldoorn zal worden verreden; dat gebied wordt gekenmerkt door veel onbekende prachtige wegen zonder noemenswaardige drukte. Grotere rally’s komen niet zo heel vaak in het door de uitzetters bedachte gebied. De uitzetters hebben de kaarten lang bestudeerd en hebben een groot aantal bijzondere weggetjes ontdekt op verrassende plaatsen in de mooie uitdagende omgeving. Zeker deze regio biedt tal van mogelijkheden om zonder noemenswaardige doublures prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren. De traditie stáát inmiddels als een huis 🙂.

Wel hebben we dit jaar een aantal elementen gecontinueerd:

  • Start- en finishlocatie is een heel bijzondere: we hebben gastheer Jack Liemburg, bekend van zijn unieke kunst (schilderijen en bijzondere objecten) bereid gevonden om zijn immense atelier om te vormen tot het thuishonk van deze Omloop van het Oosten….laat je verrassen!
  • De lunch is nabij Ermelo
  • Weer een leuke kaartleesspecial gebaseerd op oude systemen!
  • Geen lange wandelingen van en naar de parkeerplaats
  • Tijdschema prettig rijdbaar voor alle deelnemers

Ook dit jaar is het mogelijk om in de expertklasse, sportklasse of toerklasse te starten.

 

Apeldoorn

De OMLOOP VAN HET OOSTEN start dus in 2020 op een prachtige en nog niet vaak voor rally’s gebruikte locatie in Apeldoorn. Alhoewel, regionale rally’s maken er ook vaker gebruik van…het is een zeer inspirerende omgeving, mooi oud fabriekscomplex-design, een monument waar Apeldoorn trots op is. Jack’s Art is ook de finishlocatie – met een heerlijke maaltijd – en biedt alle ruimte voor een plezierige nazit en discussie met uw medestrijders. Vanzelfsprekend is ook de lunch op passende wijze verzorgd. Deze locaties van de Omloop, en de Omloop zelf, zijn gemakkelijk compact en centraal gelegen in een gebied dat niet door overbevolking wordt gekenschetst.

De eerste deelnemers starten om 09.01 uur voor een traject van ruim 3 uren. Drie kwartier pauze, dan het middagstuk van wéér ca. 3 uren, dus de meute kan vanaf half 5 binnen druppelen. We doen ons best om de prijsuitreiking tijdens de maaltijd te doen: dus zo rond 6 uur à half 7. Vorig jaar is dat prima gelukt, in een lekker volle en sfeerrijke ambiance met veel aanwezigen.

 

Wat mag u verwachten?

Vooral lekker doorrijden, een aantal pittige kaartleesopdrachten en al uw rallyvrienden weer eens ontmoeten. Met hoofduitzetter Jacques Limpens (de ritmeester van de DHRC), met controle door Nederlands Kampioen 2017 Rutger Kwant, en hier en daar een stukje van de hand van Gerhard Fokkens en Ronald Jans, schotelt men u een dag autoplezier voor. Diverse kaartleessystemen zullen aan de orde komen: tenminste 2 in het ochtendtraject en ook tenminste 2 in het middagtraject. Goed te rijden binnen de tijd, met de weersomstandigheden zal terdege rekening worden gehouden. We zijn van plan om allen klassen één regelmatigheidsproef (regularity) te laten rijden die meetelt voor het algemeen klassement.

In het inschrijfgeld is een warm welkom, een lekkere lunch en een stevige avondmaaltijd inbegrepen. En natuurlijk alles dat er hoort bij zo’n kwalitatief hoogwaardige dag: rallyschilden, prachtige routeboeken, een duidelijke uitleg, en voldoende prijzen. En natuurlijk dit jaar een bijzonder lustrum-aandenken…

In de tijd tussen uw finish en de bekendmaking van de uitslag hebben we nog een paar heel leuke activiteiten in petto. Maak het mee, het is de moeite waard.

We zien u graag aan de start verschijnen. U zult zeker weer positief verrast worden met deze prachtige dag autoplezier. Inschrijven gaat gemakkelijk via de button ‘inschrijving’.

De omloop van het Oosten 2020 telt in de Expert-, Sport- en Toerklasse ‘Klassiek’ mee voor het DHRC Nederlands Historisch Rallykampioenschap 2020.

Interesse in deelnemen?

Lees ons reglement en kijk of u in aanmerking komt