In de aanloop naar de Omloop van het Oosten, die op zaterdag 15 januari 2022 wordt verreden, organiseren wij ter voorbereiding, op zaterdag 27 november een kaartleescursus voor beginnende en minder ervaren kaartleesequipes. De cursus wordt gecompleteerd met kleine kaartleesrit dezelfde dag (lees verder). Heeft u interesse, of wilt u deelnemen aan deze cursus, meldt u dan aan via www.caferallycompetitie.nl, of de contactpagina op deze website of via een mailtje aan r.jans@rallywereld.nl.

Bovendien, om ervaring op de doen met regularities rijden, wordt op zaterdag 18 december een échte training ‘regularity rijden’ aangeboden. Dat is gezien de grote opkomst in eerdere jaren een zeer welkome aanrader gebleken! Op die trainingsdag liggen er circa 10 regularities te wachten, om te oefenen!

We doen dit samen met Classic Rally Adventures – de club die jaarlijks een groot aantal rally’s organiseert – en in ieder geval bekend is van de Hanzestedenrally, de Nyenrode Rally en…de Caférallycompetitie. Ook in 2021 wordt dit concept weer georganiseerd (op 6 vrijdagavonden in de periode maart t/m augustus, in Apeldoorn en in Naarden) maar – nu komt het – ook in de winter zijn er twee kleine rally’s uitgezet.

De éérste “winter-caférally” is op zaterdag 8 januari a.s. Bovendien: in de ochtend: een éxtra kaartleescursus voor beginners en ietwat gevorderden. U krijgt een duidelijke instructie over kaartlezen, kaarten, reglementen, uitleg van kaartleessystemen en hoe de equipe op elkaar ingespeeld raakt. Na de middagpauze wordt de theorie in praktijk gebracht met een echt kaartleesritje waarin de systemen die gebruikt worden tijdens de Omloop van het Oosten kunnen worden geoefend.

Vanzelfsprekend is er na afloop een duidelijke uitleg en toelichting. Een prima voorbereiding voor een geslaagde deelname aan de ‘echte’ Omloop van het Oosten!

De beginnerskaartleescursus + Wintercaférally wordt dus gehouden op zaterdag 8 januari 2022 a.s. vanaf 09.30 uur. Locatie van de cursus is Het Koetshuis van Sociëteit Marialust in Apeldoorn, waar vandaan de Wintercaférally ook zal starten. Adres: Verzetstrijderspark 14 – Apeldoorn.

 

PROGRAMMA:

Theorie:
09.30 – 10.00 uur:            ontvangst met koffie/thee en cake

10.00 – 11.15 uur:              instructie deel 1: kaartlezen algemeen

11.15 – 11.30 uur:               korte pauze

11.30 – 12.30 uur:             instructie deel 2: kaartleessystemen

13.00 – 13.30 uur:            pauze met een broodjeslunch + intekenen van de oefenrit

Praktijk:
13.30 – 15.30 uur:            oefenen in het echt
15.30 – 16.30 uur:            uitleg en toelichting
16.30 – ca. 17.00 uur:      napraten en versnapering

Kosten bedragen € 50,- per persoon; inbegrepen zijn koffie/thee, een broodjeslunch, een duidelijke instructie, een handout met alle relevante informatie, en deelname aan de Oefenrit annex Wintercaférally mét uitleg achteraf en de nazit.

Als u alléén aan de Wintercaférally wilt deelnemen dan bedraagt het inschrijfgeld (als gebruikelijk) 50 euro per equipe.

 

AANMELDEN

Aanmelden kan tot 5 januari a.s. Als u deel wilt nemen verzoeken wij u een mailtje te sturen via de ‘contact’-button van de website. Geeft u alstublieft uw beider (bestuurder én navigator) namen-adressen-telefoonnummer-emailadres op! U wordt verzocht de deelnamevergoeding contant mee te nemen naar het evenement.
Ná 5 januari kan aanmelding alleen nog telefonisch: 0651-158107.

Interesse in deelnemen?

Eerste keer? Doe mee met de kaartleescursus en oefenrit