In de aanloop naar de Omloop van het Oosten, die op zaterdag 11 januari 2020 wordt verreden, organiseren wij ter voorbereiding een kaartleescursus voor beginnende en minder ervaren kaartleesequipes. De cursus wordt gecompleteerd met kleine kaartleesrit dezelfde dag. Heeft u interesse, of wilt u deelnemen aan deze cursus, meldt u dan aan via www.caferallycompetitie.nl, of de contactpagina op deze website of via een mailtje aan r.jans@rallyland.nl.

We doen dit samen met Classic Rally Adventures – de club die jaarlijks een groot aantal rally’s organiseert – en in ieder geval bekend is van de Hanzestedenrally, de Nyenrode Rally en…de Caférallycompetitie. Ook in 2020 wordt dit concept weer georganiseerd (op 6 vrijdagavonden in de periode maart t/m augustus, in Apeldoorn en in Naarden) maar – nu komt het – ook in de winter zijn er twee kleine rally’s uitgezet.

De éérste “winter-caférally” is op zaterdag 14 december a.s. In de ochtend: een complete kaartleescursus voor beginners en ietwat gevorderden. U krijgt een duidelijke instructie over kaartlezen, kaarten, reglementen, uitleg van kaartleessystemen en hoe de equipe op elkaar ingespeeld raakt. Na de middagpauze wordt de theorie in praktijk gebracht met een echt kaartleesritje waarin de systemen die gebruikt worden tijdens de Omloop van het Oosten kunnen worden geoefend.

Vanzelfsprekend is er na afloop een duidelijke uitleg en toelichting. Een prima voorbereiding voor een geslaagde deelname aan de ‘echte’ Omloop van het Oosten!

De kaartleescursus + Wintercaférally wordt gehouden op zaterdag 14 december 2019* a.s. vanaf 09.30 uur. Locatie van de cursus is Het Koetshuis van Sociëteit Marialust in Apeldoorn, waar vandaan de Wintercaférally ook zal starten. Adres: Verzetstrijderspark 14 – Apeldoorn.

 

PROGRAMMA:

Theorie:
09.30 – 10.00 uur:            ontvangst met koffie/thee en cake

10.00 – 11.15 uur:              instructie deel 1: kaartlezen algemeen

11.15 – 11.30 uur:               korte pauze

11.30 – 12.30 uur:             instructie deel 2: kaartleessystemen

13.00 – 13.30 uur:            pauze met een broodjeslunch + intekenen van de oefenrit

Praktijk:
13.30 – 15.30 uur:            oefenen in het echt
15.30 – 16.30 uur:            uitleg en toelichting
16.30 – ca. 17.00 uur:      napraten en versnapering

Kosten bedragen € 45,- per persoon; inbegrepen zijn koffie/thee, een broodjeslunch, een duidelijke instructie, een handout met alle relevante informatie, deelname aan de Wintercaférally mét uitleg achteraf en de nazit.

Als u alléén aan de Wintercaférally wilt deelnemen dan bedraagt het inschrijfgeld (als gebruikelijk) 40 euro per equipe.

 

AANMELDEN

Aanmelden kan tot 10 december a.s. Als u deel wilt nemen verzoeken wij u een mailtje te sturen via de ‘contact’-button van de website. Geeft u alstublieft uw beider (bestuurder én navigator) namen-adressen-telefoonnummer-emailadres op! U wordt verzocht de deelnamevergoeding contant mee te nemen naar het evenement.
Ná 10 december kan aanmelding alleen nog telefonisch: 0651-158107.

Interesse in deelnemen?

Eerste keer? Neem contact met ons op als u vragen heeft over het reglement